Vila prezidenţială de la Holercani îşi deschide porţile pentru public

Vila prezidenţială de la Holercani îşi deschide porţile pentru public. Astăzi, un grup de jurnalişti vizitează reşedinţa şefului statului, una dintre cele două, din afara capitalei.

Recent, o organizaţie neguvernamentală a solicitat ca vilele de stat de la Condriţa şi Holercani să fie transformate în instituţii sanatorial-curative pentru tratarea bolilor respiratorii, cardiovasculare şi neurologice.

Coaliţia Civică pentru o Guvernare Democratică şi Transparentă, a adresat o scrisoare deschisă, în acest sens, preşedintelui interimar, Mihai Ghimpu, şi premierului, Vlad Filat. Societatea civilă propune ca o parte din spaţiile, celor două vile, să fie transformate în tabere de odihnă pentru copii.

Membrii Coaliţiei au recomandat autorităţilor să înceapă procedura de transmitere a vilelor în gestiunea Ministerelor Sănătăţii şi Educaţiei.

Vila de la Condriţa este destinată şefului statului, iar Complexul de vile de pe malul Nistrului, de lângă localitatea Holercani, este atribuit preşedintelui ţării, Parlamentului şi membrilor Guvernului.

Jurnaliştii Publika TV, vă vor prezenta imagini pe parcursul zilei de la Holercani.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu