VIITORUL, VĂZUT DE TINERI: Aceştia nu acceptă profesori corupţi în şcoli

Embed:
Profesorii corupți trebuie excluși din sistem, iar studenții care copiază exmatriculați. Este viziunea tinerilor adunați în cadrul unui forum organizat, la Guvern, cu ocazia Zilei Internaţionale a Tinerilor. Ideea a fost catalogată drept radicală de oficiali.

"Interzicerea dreptului de a profesa timp de trei ai pentru profesorii care iau mită. Avem nevoie de modernizarea modului de predare, să includem învăţământul formal şi informal. Includerea auditului intern lunar şi unul extern anual", a spus participanta la forum, Adriana Creangă.

"Scutirea tinerilor antreprenori în primii trei ani de activitate de plata impozitului pe venit. Noi considerăm că dacă tinerii vor fi scutiţi de această plată vor fi încurajaţi să devină antreprenori", a spus participanta la forum, Aliona Rotaru.

De cealaltă parte, reprezentanţii Guvernului afirmă că vor examina sugestiile tinerilor. Cât privește implementatea ideilor, mai rămâne de văzut.

"Noi nu vorbim de faptul că tot ce s-a discutat aici va fi implementat, este un forum, un proces consultativ. O parte care sunt nerealiste sau nu întrunesc condiţiile de bună guvernare evident nu vor fi", a spus secretarul de stat la Ministerul Educaţiei, Adrian Băluţel.

Participanţii urmau să poarte mai multe discuţii şi cu premierul, doar că Maia Sandu a ajuns la finalul evenimentului.

"Vă felicit cu ocazia Zilei Internaţionale a Tinerilor. Nu ştiu ce lucruri aţi pus dumneavostră în acest program, cu siguranţă sunt multe, interesante", a spus prim-ministrul, Maia Sandu.

În contextul Zilei Internaționale a Tinerilor, și câțiva deputați au venit cu promisiuni. Ce-i drept, aleșii poporului nu știu nici măcar câți bani ar fi trebui să investim în viitorul tinerilor și de unde să-i luăm.

"Acele prorităţi pe care le-am schiţat destul de general să prindă contur, să fie bugetate, să vedem cât ele costă", a spus deputatul PAS, Dan Perciun.

Ziua Internaţională a Tineretului este marcată începând cu anul 2000.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu