Viitorul şef al diplomaţiei europene, spaniolul Josep Borrell, va primi şi cetăţenie argentiniană

Ministrul spaniol de Externe, propus pentru postul de şef al diplomaţiei europene, Josep Borrell, a anunţat că joi va primi şi cetăţenia argentiniană, pe care o poate obţine întrucât tatăl său s-a născut în Argentina, astfel că el va avea dublă cetăţenie, scrie agerpres.ro.

Borrell, în vârstă de 72 de ani, a făcut acest anunţ în discursul susţinut la o ceremonie desfăşurată miercuri la Madrid cu ocazia celei de-a 20-a aniversări a Fundaţiei Euroamerica. El a precizat că joi va semna în faţa consulului argentinian la Madrid dobândirea cetăţeniei argentiniene.

''Voi avea dublă cetăţenie'', a spus el, amintind că tatăl său, fiu de imigranţi catalani, s-a născut în oraşul argentinian Mendoza.

Josep Borrell, care în viitoarea Comisie Europeană ce îşi va începe mandatul pe 1 noiembrie va ocupa postul de Înalt Reprezentant al UE pentru Politica Externă, a susţin că din punct de vedere uman i s-a părut oportun şi interesant să primească cetăţenia pe care a avut-o tatăl său înainte să revină în Spania cu puţin timp înainte de Războiul Civil (1936-1939), un conflict care pentru tatăl său a fost atât de traumatizant încât nu a mai plecat niciodată din Munţii Pirinei, la frontiera între Spania şi Franţa, a mai mărturisit ministrul de externe spaniol.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu