Viitorul Republicii Moldova, doar în UE. Mai multe asociații au lansat o campanie de informare

Embed:

Viitorul Republicii Moldova este doar în Uniunea Europeană. De această părere sunt mai multe asociaţii din ţară, care au decis să lanseze o campanie de informare a cetăţenilor despre avantajele integrării europene.

Membrii organizaţiilor vor instala corturi informaţionale în mai multe oraşe unde vor fi aşteptaţi toţi cei care vor să afle mai multe detalii despre privilegiile de care se bucură cetăţenii din UE.

Primele corturi vor instalate în oraşele Bălţi, Floreşti, Orhei, Hânceşti, Cahul şi Chişinău. De asemenea, voluntarii vor organiza mai multe puncte mobile, care vor merge prin sate pentru ca şi locuitorii din zonele rurale să fie informaţi despre ce înseamnă integrarea europenă.

"Fiecare cetăţean interesat: un tânăr, un adolescent, o persoană de vârsta a treia, un antreprenor va putea să obţină informaţii despre ce este procesul de integrare europeană, care sunt rezultatele obţinute şi care sunt alte oportunităţi care pot fi valorificate", a spus directorul CREDO, Sergiu Ostaf.

Iniţiativa de a lansa campania "Aderă ACUM" aparţine Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului. Aceasta este susţinută de alte şapte organizaţii de studenţi, ucraineni, romi, dar şi unionişti.

"Schimbarea, totuşi, putem să o realizăm doar prin implicare, iar tinerii de azi merită şi trebuie să se implice, deoarece ei sunt viitorul de mâine", a menționat preşedintele Consiliului Naţional al Organizaţiilor Studenţilor din Moldova, Ana-Maria Cîrja.

"De ce noi plecăm în Europa să învăţăm? Pentru că acolo este un trai mai bun, pentru că studiile sunt mai puternice, acolo nu te gândeşti la grija zilei de mâine, pentru că o ai asigurată", a menționat coordonatorul în cadrul Asociaţiei Onoare, Demnitate şi Patrie, Otilia Dascăl.

"Sensul valorilor europene este libertatea cuvântului, informării, respectarea drepturilor omului. De aceea ne vom implica activ ca voluntari", a conchis reprezentantul Asociaţiei Ucrainenilor din Moldova, Andrei Baștanik.

Campania "Aderă ACUM" va dura până la sfârşitul acestui an. Republica Moldova a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană în vara anului 2014.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu