Viitorii poliţişti au sărbătorit Ziua Studentului. Cei mai buni tineri au fost premiaţi

Embed:

Viitorii poliţişti au sărbătorit în avans Ziua Studentului. Tinerii care învaţă în instituţiile de învăţământ subordonate Ministerului de Interne au avut parte de un concert, iar cei mai buni au fost premiaţi de autorităţi.

Daniel Toacă este student în anul III la Academia "Ştefan cel Mare" din Capitală. Tânărul a ales această profesie, pentru că o consideră demnă pentru un bărbat.

"Este o onoare pentru mine de a-mi apăra patria, părinţii şi a sta la straja poporului. Zi de zi când îmbrac această uniformă simt spiritul societăţii şi greutăţile care mi se apasă pe umeri. Este o responsabilitate enormă pentru mine", a declarat Daniel Toacă, student.

Şi colegii lui Daniel sunt mândri de profesia aleasă.

"Să fii poliţist înseamnă să te dedici în totalitate în primul rând patriei tale, ţării. În al doilea rând să te dedici în totalitate poporului ţării, pentru că însuşi misiunea poliţistului este de a ajuta oamenii."

"Este un serviciu pentru adevăraţii bărbaţi, nu fiecare cred că ar putea să aleagă această profesie"

La eveniment au fost prezenţi ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, şi şeful IGP, Alexandru Pânzari, care au depănat amintiri din anii studenţiei.

"Anii mei de studenţie au fost cei mai frumoşi din viaţa mea, doar că atunci eu nu realizam acest lucru. Mesajul de bază este să fie perseverenţi, să lupte cu acele greutăţi pe care le vor întâmpina", a declarat Alexandru Jizdan, ministrul Afacerilor Interne.

"Am fost nouă ani student. În anii 90 era dificil să fii tânăr. Era o perioadă când statul era tânăr, economia nu prea dezvoltată, salarii nu prea mari, părinţii mei nu prea au avut şi de asta, din punct de vedere financiar era greu", a menționat Alexandru Pînzari, şeful Inspectoratului General de Poliţie.

Evenimentul dedicat Zilei Studenţilor a culminat cu un concert.

La Academia de Poliţie Ștefan cel Mare și la Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei sunt înmatriculaţi aproape 600 de tineri.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu