Viitorii chimişti moldoveni şi-au măsurat abilităţile la Olimpiadă

Embed:

Cei mai buni elevi din toată țara și-au încercat astăzi puterile la proba practică din cadrul Olimpiadei republicane la chimie.

Tinerii s-au simțit adevărați cercetători şi şi-au demonstrat, mândri, performanţele. La final, cei mai buni vor fi premiaţi, iar absolvenţii liceelor care au luat locul I, II și III vor fi scutiți de examenul de bacalaureat la chimie. 

Emoţionaţi, dar încrezători în propriile forţe, tinerii chimişti şi-au demonstrat abilităţile acumulate pe parcursul anilor: 

"Chestia că amestec substanțe și trebuie să determin în ce eprubete, ce substanță este, este destul de complicat, dar este și interesant."

"Proba practică mi s-a părut complicată pentru că la liceu m-am bazat mai mult pe turul teoretic, până la urmă m-am descurcat."

"În primul tur a fost mai ușor comparativ cu al doilea, pentru că erau denumiri nesistematice."

Complexitatea probelor a fost stabilită pentru fiecare grup de elevi.

"În funcție de clasa în care participă elevul în competiție, dificultatea probelor este diferită. Bineînțeles că aici noi uneori ne confruntăm cu probleme deoarece nu toți liceenii au această practică de a lucra cu reagenții chimici șu cu vesela chimică", a spus Viorica Gladchi, decanul Facultății de Chimie și Tehnologie Chimică.   

Cei care se vor plasa pe primele locuri vor primi nota 10 la examenul de bacalaureat şi la cel de admitere la Facultatea de Chimie și Tehnologie Chimică. Elevii învingători vor fi premiați și cu bani, în funcţie de locul ocupat.

Aceleași premii le vor primi și profesorii care au instruit tinerii. În total, la olimpiadă au participat 43 de elevi din clasele a 9-a şi a 12-a.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu