Viitoarele versiuni Golf R vor avea un motor de 300 de cai putere

Constructorii auto sunt nevoiți să opereze o serie de modificări tehnice pentru ca modelele să respecte noul standard de emisii WLTP, care în cazul mașinilor care se comercializează în prezent va intra în vigoare în 1 septembrie, scrie automarket.ro.

În unele cazuri, aceste modificări au ca efect o ușoară scădere a performanțelor, iar ultima "victimă" este Volkswagen Golf R. Constructorul german a confirmat că versiunea de performanță a celei mai vândute mașini din Europa va avea 300 de cai putere, cu 10 cai putere mai puțin decât până acum, ca urmare a noilor teste WLTP.

"În contextul noilor omologări, există adaptări pentru tratamentul gazelor de eșapament și pentru putere. De acum înainte, toate versiunile Golf R vor avea un motor de 300 de cai putere", a declarat un purtător de cuvânt al Volkswagen pentru publicația Autocar.

Golf R are sub capotă un motor turbo cu 4 cilindri de 2.0 litri, care oferă un cuplu maxim de 380 Nm la turații cuprinse între 2000 și 5400 rpm.

La sfârșitul lunii iunie, un alt constructor din Grupul Volkswagen a trecut prin aceeași problemă cu unul dintre modelele sale de performanță.

Seat a confirmat la vremea respectivă că motorul TSI de 2.0 litri și 300 de cai putere disponibil pe Leon Cupra 300 a pierdut 10 cai putere în urma modificărilor realizate pentru respectarea testelor de emisii WLTP.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu