Viitoarea formaţiune a lui Hadârcă se va numi Partidul Reformator Liberal din Moldova

Embed:

Viitoarea formaţiune a lui Ion Hadârcă se va numi Partidul Liberal Reformator din Moldova. O decizie în acest sens a fost luată ieri, la şedinţa Consiliului de Constituire a formaţiunii.

De asemenea, Consiliul de Constituire a Partidului Liberal Reformator din Moldova a discutat despre demararea campaniei de colectare a semnăturilor membrilor viitorului partid şi a susţinătorilor lui în vederea îndeplinirii formelor necesare înregistrării lui la Ministerul Justiţiei.

În ideologia viitorului partid se va regăsi ideea care a determinat detaşarea politică de la 12 aprilie.

La şedinţă au fost constituite, de asemenea, echipele şi coordonatorii lor, însărcinate cu lucrul asupra Statutului şi Programului viitorului partid.

Publika.md aminteşte că scindarea Partidului Liberal s-a produs la mijlocul lunii aprilie. Şapte deputaţi liberali, doi miniştri în exerciţiu, cinci viceminiştri, dar şi reprezentanţi ai filialelor din teritoriu au cerut schimbarea conducerii formaţiunii.

Reuniţi într-un Consiliu de reformare, ei au anunţat că îl vor în fruntea partidului pe prim-vicepreşedintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă. Nemulţumirea grupului de liberali reformatori, condus de Ion Hadârcă, a fost provocată de faptul că Mihai Ghimpu a refuzat să negocieze realegerea lui Vlad Filat în funcţia de prim-ministru. Mihai Ghimpu i-a acuzat de trădare pe liberalii reformatori, care au fost excluşi din partid.

La sfârşitul lunii iulie, reformatorii din PL, în frunte cu deputatul Ion Hadârcă, au renunţat la ideea de reformare a Partidului Liberal şi au decis să-şi creeze propriul partid.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu