Viitoarea compactă de la Infiniti va fi bazată pe Mercedes A-Klasse

Infiniti pregăteşte o compactă, care va deveni cel mai accesibil model din gama sa, iar aceasta va fi bazată pe platforma lui A-Klasse. Este vorba despre noua platformă MFA a celor de la Mecedes-Benz, care va debuta pe noua generaţie a lui A-Klasse în 2012 şi versiunea Infiniti va fi construită la uzina Magna Steyr din Austria.

Cel mai ieftin Inifiti va debuta în 2013 şi este primul model realizat în baza parteneriatului Daimler-Nissan, anunţă automarket.ro.

Potrivit primelor informaţii, modelul va fi echipat cu motoare cu patru şi cu şase cilindri şi gama de motorizări va include atât unităţi diesel, cât şi unităţi otto. Noile motorizări provin de la Mercedes-Benz şi vor fi supraalimentate. Dacă Infiniti va reuşi să vândă toate cele 60.000 de unităţi pe care le va produce uzina din Graz, constructorul nipon va deţine 10 procente din piaţa globală în segmentul premium.

Printre modelele construite de Magna Steyr se numără prima generaţie a lui BMW X3, versiunea europeană a lui Jeep Grand Cherokee, Peugeot RCZ, Mini Countryman şi Mercedes-Benz G-Klasse. G-Klasse este în producţie la uzina austriacă încă din 1979.

Potrivit unor surse, cei de la Magna Steyr vor primi multe componente pre-asamblate direct de la Mercedes-Benz, iar producţia anuală vizează între 50 şi 60 de mii de unităţi, ridicând semnificativ rezultatele mărcii Infiniti în plan global.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu