VIGILENȚĂ MAXIMĂ LA PROTESTE. Polițiștii vor interveni promp în cazul incidentelor

Embed:
Poliția le cere participanților la protestul organizat de câteva partide de opoziție să manifesteze pașnic. Îndemnul a fost lansat de reprezentanți IGP, după ce au identificat mai multe persoane care distribuie pe rețele de socializare mesaje cu instigări la violențe.

În context, poliţia le recomandă protestatarilor să nu ia cu ei substanţe sau obiecte explozibile şi arme de foc. Cei care vor încălca legea vor fi pedepsiţi dur.

"Poliţia a identificat autorii mesajelor cu caracter violent, care instigă la violenţă, la dezordine de masă, la distrugeri şi i-a citat pentru a fi audiaţi. În continuare, dacă sunt vinovate sau nu sunt organe abilitate care se vor expune",a spus şeful-adjunct al Direcţiei Urmărire Penală a IGP, Radu Botezatu.

Forţele de ordine vor oferi tot suportul necesar manifestanților. În Piaţa Marii Adunări Naţionale vor fi patru corturi de unde oamenii vor primi apă sau le va fi acordat ajutor medical.

"Vor fi amplasate în adiacentul străzilor Bănulescu Bodoni şi Puşkin patru corturi la care colegii mei din echipa de dialog vor asigura necontenit un climat de siguranţă tuturor persoanelor participante la manifestare", a spus reprezentant al Serviciul Dialog al IGP, Mariana Suvac.

În timpul protestului de duminică, mai multe străzi vor fi închise, iar transportul public va fi redirecţionat pe arterele adiacente. Zeci de agenţi de patrulare vor fi mobilizaţi pentru a dirija traficul rutier.

"Este obligatoriu să vă supuneţi agenţilor de patrulare, astfel încât să ştiţi că ei nu încearcă să impiedice accesul dumneavoastră la eveniment, ci doar redirecţionează transportul în aşa fel încât dumneavoastră să ajungeţi în siguranţă la locul de destinaţiei", a spus şeful Direcţiei Relaţii Publice INP, Pavel Apostol.

Conform codului penal, persoanele care vor instiga la acţiuni violente riscă până la opt ani de închisoare.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu