Viggo Mortensen va deveni regizor. Ce vrea să filmeze

Actorul danezo-american Viggo Mortensen, care a participat recent la Festivalul de la Marrakech pentru a-şi promova cel mai recent film, "Green Book", regizat de Peter Farrelly, a spus că se pregăteşte să treacă la rândul său în spatele camerei de filmat şi că şi-ar dori să lucreze cu Agnes Varda şi Martin Scorsese, scrie agerpres.ro.

Starul de cinema a anunţat anul trecut la Cannes că intenţionează să devină regizor şi că va debuta în această profesie cu un film ce va fi realizat pe baza unui scenariu intitulat "Falling".

Invitat de jurnaliştii prezenţi la Marrakech să vorbească despre acest proiect, Viggo Mortensen a dezvăluit că filmul lui se află în etapa de pre-producţie şi că filmările de la "Falling" vor debuta în luna februarie în Canada.

"Voi juca în acest film - care prezintă legăturile dintre un fiu homosexual şi tatăl lui - şi Lance Henriksen va interpreta rolul tatălui. M-am inspirat din câteva amintiri pe care le am despre tatăl meu, mama mea, însă pelicula nu are la bază o poveste adevărată, ci una inventată", a precizat actorul danez.

Viggo Mortensen a vorbit şi despre numeroşii regizori cu care a colaborat de-a lungul anilor şi a dezvăluit apoi că şi-ar dori să lucreze cu Agnes Varda şi cu Martin Scorsese.

"Nu ştiu dacă ea va mai continua, dar mi-ar plăcea să fac un film cu Agnes Varda... sau cu Martin Scorsese. Pentru mine, elementele cele mai importante ale unui film sunt povestea, rolul şi regizorul".

Cel mai recent film al său, "Green Book", în care starul danezo-american deţine rolul principal, a câştigat premiul publicului la Festivalul de la Toronto, un trofeu care anticipează de multe ori un Oscar.

Invitat să se pronunţe în legătură cu şansele acestei pelicule de a câştiga un premiu la ediţia viitoare a Oscarurilor, artistul a răspuns astfel: "'Green Book' a câştigat premiul publicului la 14 festivaluri, nu doar la Toronto. Nu ştiu dacă va câştiga sau nu va câştiga un Oscar. E un mister. Dacă va câştiga e bine, dacă nu va câştiga nu se va schimba nimic. Ştiu că este un film foarte bun şi că poate să devină un film clasic, pe care poţi să îl vezi din nou peste 5 sau 10 ani şi să îţi placă. Multe filme sunt populare în acest moment, dar ele vor fi probabil uitate peste un an. Nu este însă şi cazul filmului 'Green Book'".

"Green Book" este un lungmetraj articulat în jurul unor tematici recurente din cinematografia anilor 1960, precum prietenia, iubirea şi acceptarea celuilalt. Întrebat de jurnalişti dacă oamenii din zilele noastre simt nevoia de a reveni la acele tematici, cunoscutul actor danez este de părere că "uneori este mai uşor să vezi prezentul atunci când spui o poveste din trecut".

"Cred că problema discriminării va rămâne o problemă actuală pentru toate generaţiile. Aşa suntem noi, fiinţele umane! Suntem ca nişte copii, avem nevoie de experienţe. Şi vom avea întotdeauna nevoie de poveşti precum aceea din 'Green Book', care ne incită să gândim şi să vedem societatea într-un mod diferit", a adăugat Viggo Mortensen. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu