Vietnamul vrea să restabilească 80 de hectare de pădure, doar pentru a salva o specie rară de maimuță

Autoritățile din provincia Quang Nam din centrul Vietnamului au dezvăluit un plan de a salva o parte dintre ultimii languri din specia Maimuța-duk obișnuită sau Pygathrix nemaeus care trăiesc în această țară, informează presa de stat vietnameză.

Huynh Tan Duc, director al departamentului pentru agricultură din provincia Quang Nam, a declarat că s-a luat decizia de a restabili 80 de hectare de pădure în districtul Nui Thanh pentru a asigura spațiu vital pentru maimuțele aflate în pericol critic de dispariție, a scris ziarul Thanh Nien, scrie agerpres.ro.

Acest lucru se va realiza prin înlocuirea plantărilor pentru cherestea cu păduri crescute natural, a spus el.

În jur de 20 de maimuțe — despre care se crede că ar putea fi ultimele din specia lor — trăiesc în grupuri în circa cinci hectare de pădure, potrivit estimărilor oficiale. Despădurirea este factorul principal acuzat pentru scăderea numărului lor.

Decizia a fost apreciată de militanții locali pentru conservare.

"Salutăm decizia autorităților din provincia Quang Nam pentru că restabilirea mediului de viață pentru animalele sălbatice joacă un rol foarte important în protejarea vieții lor în natură", a declarat Bui Thi Ha, director adjunct pentru educație al Nature-Vietnam, un grup care contribuie la protejarea animalelor sălbatice.

Maimuțele-duk obișnuite sunt considerate a fi în pericol critic de dispariție de către Uniunea Internațională pentru Conservarea naturii. Numai circa 1.000 de exemplare din această specie ar mai trăi în prezent în sălbăticie, potrivit sursei citate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu