(VIDEO) Un activist de stânga aruncă un tort în față liderei grupului parlamentar al partidului Die Linke

Partidul Die Linke (Stânga) și-a deschis sâmbătă congresul la Magdeburg (estul Germaniei), marcat de dispute interne cu privire la linia politică a formațiunii și de un incident în care liderei grupului parlamentar al partidului, Sahra Wagenknecht, reprezentanta aripii mai radicale a formațiunii, i-a fost aruncat în față un tort, transmit EFE și DPA, scrie agerpres.ro.

Un tânăr și-a croit drum spre prezidiu, unde se afla așezată Wagenknecht, și i-a aruncat în față un tort cu cremă de ciocolată, dorind astfel să protesteze față de atitudinea liderei parlamentare a Die Linke pe tema refugiaților.

Un grup de activiști de stânga cunoscut sub numele de Antifaschistische Initiative Torten fuer Menschenfeinde (Torturile Inițiativei Antifasciste pentru Dușmanii Omenirii) și-a asumat responsabilitatea pentru acțiune.

Totodată, activiștii au distribuit fluturași la eveniment, în care o comparau pe Sahra Wagenknecht cu Beatrix von Storch, membră a partidului antiimigrație german Alternativa pentru Germania (AfD). Wagenknecht a fost criticată pentru comentariile sale prin care pleda pentru limitarea numărului de refugiați care intră în Germania, țară care a primit anul trecut peste 1 milion de migranți. După atac, Wagenknecht a fost escortată afară din sala de congres, ca să poată să se curețe.

Cei care au perturbat congresul Die Linke au fost scoși afară din clădire și s-a depus o plângere împotriva a doua persoane, un bărbat și o femeie, a declarat o purtătoare de cuvânt a formațiunii, care a precizat că cei doi se înregistraseră la eveniment susținând că sunt reprezentanți ai presei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu