(VIDEO) Tkaciuk "dezvăluie" acţiuni secrete ale Procuraturii Generale şi SIS

Embed:

"SIS şi Procuratura Generală pregătesc o operaţiune serioasă pentru discreditarea PCRM şi a liderilor formaţiunii". Declaraţia aparţine deputatului comunist Mark Tkaciuk şi a fost făcută azi, 25 iunie, în cadrul unui briefing de presă.

"Din surse de încredere am aflat că SIS şi Procuratura, în particular dl Cociu, fac presiuni asupra provocatorilor de la protestul din 7 aprilie 2009 şi a organizaţiilor pro-radicale, pentru a da mărturii că ar avea relaţii cu PCRM", a precizat Tkaciuk.

"Unul din reprezentanţii acestor organizaţii s-a adresat la mine prin intermediul reţelei de socializare şi mi-a redat în detalii modul în care au loc interogatoriile. În următoarea zi, contul meu pe Facebook a fost blocat", a mai adăugat acesta.

Tkaciuk susţine că aceleaşi presiuni se fac şi asupra scriitorului şi jurnalistului Eduard Baghirov, reţinut recent la Chişinău, pentru a face mărturii că ar fi fost participant activ la evenimentele din 7 aprilie, iar indicaţiile le-ar fi primit direct de la Tkaciuk.

Totodată, comunistul mai susţine că serviciile secrete pregătesc echipe de provocatori, pentru a le infiltra în rândurile manifestanţilor paşnici ai PCRM, la viitoarele proteste. "Aceasta a influenţat decizia noastră de a suspenda, pentru un timp, protestele preconizate pentru perioada imediat următoare", a punctat sursa citată.

Tkaciuk a mai menţionat că informaţiile i-au fost puse la dispoziţie şi de unele "persoane care activează în organele de forţă, dar continuă să slujească legii, şi nu conducerii".

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu