(VIDEO) Tânărul cu probleme de vedere, care ar fi fost lovit şi dat afară dintr-un magazin, a povestit cum s-a întâmplat totul

Embed:

Oleg-Adrian Vlad, tânărul cu probleme de vedere, care ar fi fost dat afară din magazin pentru că a intrat cu un câine-însoţitor, povesteşte că a venit să-şi cumpere produse alimentare. Bărbatul era cu un câine, care îl însoţeşte peste tot. La intrare în supermarket, Oleg-Adrian Vlad ar fi fost stopat de un paznic, acesta i-ar fi spus că nu are ce căuta cu un animal în magazin şi că l-ar fi lovit peste faţă. 

CITEŞTE ŞI: IMAGINI VIDEO din magazinul, unde un tânăr cu probleme de vedere a fost lovit şi dat afară de către paznici

Oleg-Adrian Vlad mai spune că angajaţii magazinului au făcut publice doar o parte din imagini, iar momentul în care el este lovit peste faţă de către paznic a fost ascuns. 

Băiatul a declarat că îşi cunoaşte drepturile şi că articolul 20 din Legea 60 privind incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi spune: "câinele ghid care însoţeşte persoana cu dizabilităţi are acces liber şi gratuit în toate locurile publice şi în mijloacele de transport."

Publika.md aminteşte că un orb ar fi fost dat afară dintr-un magazin din Capitală și lovit de agentul de pază. Bărbatul a intrat să-și cumpere pâine, fiind însoțit de câinele său care are certificat de câine-călăuză. Incidentul s-a petrecut ieri, iar imaginile au fost postate de Veaceslav Ioniță pe Facebook. 

CITEŞTE ŞI: Un orb ar fi fost lovit și dat afară dintr-un magazin din Capitală, unde a venit să-și cumpere pâine (FOTO)

loading...

Lasă un comentariu