(VIDEO) "Suntem locatari-fantome". 30 de familii de militari din Bălţi, ignorate de Ministerul Apărării

Embed:

30 de familii din orăşelul militar din Bălţi aşteaptă de aproape 15 ani actele de proprietate pentru locuinţe. Nu le-au primit până acum, deoarece Ministerul Apărării nu a transmis documentele necesare la primărie. Sătui de promisiunile ministerului, militarii şi-au găsit dreptatea la Curtea de Apel Chişinău.

Aproximativ 100 de oameni, care locuiesc în cazarme, au aceeaşi viză de domiciliu. Deşi trăiesc în Bălţi, oamenii nu figurează în niciun act oficial la primărie. Mai mult, nu le sunt eliberate adeverinţe sau alte documente, pentru ca să-şi poată înscrie copiii la grădiniţă sau să-i trimită la studii. 

"Noi, aici, suntem un fel de locatari-fantome", spune un bărbat.

"Nu ne dă nimeni niciun certificat", spune un alt bărbat.

Familiile militarilor au fost transferate din raionul Sângerei la Bălţi, în 1999, printr-un ordin al Ministerului Apărării. Oamenii au fost cazaţi într-un bloc de studii al brigăzii "Moldova". Au primit acordul să reconstruiască încăperile care urmau să le devină locuinţe. Iar conducerea Ministerului Apărării le-a promis că, în scurt timp, vor primi şi actele de proprietate. 

La sfârşitul anului trecut, Curtea de Apel Chişinău a obligat Ministerul Apărării să elibereze acestor familii acte de proprietate. Decizia nu a fost contestată, iar pe 11 mai a expirat termenul de executare.

Solicitaţi de Publika TV, responsabilii de la Ministerul Apărării au refuzat să explice din ce motiv nu a fost executată o decizie judecătorească.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu