(VIDEO) Spectacol de viteză la Orhei. A fost organizată prima etapă a Campionatului naţional de Karting din acest an

Embed:

Locuitorii din Orhei au urmărit, astăzi, un adevărat spectacol de viteză. Primăria oraşului şi Federaţia de Automobilism au organizat prima etapă a Campionatului naţional de Karting din acest an. La cursă au participat 20 de sportivi de toate vârstele, atât atât copii începători, cât şi piloţi profesionişti.

Denis Lobcov are doar şase ani şi este la prima cursă de carting: "Este prima mea cursă. Mă simt bine".

Când va creşte, Denis visează să participe la Formula 1: "A fost bine. În acest sport poţi merge cu viteză şi să câştigi premii. Voi merge şi în continuare repede şi voi deveni campion".

"În acest sezon avem mulţi începători, dar avem şi piloţi profesionişti. Cel mai în vârstă pilot are 55 de ani. Am luat toate măsurile de securitate. Am instalat garduri din cauciucuri şi baloturi de paie. De asemenea, se afla şi o ambulanţă", a spus organizatorul cursei de carting, Sergiu Guţu.

Piloţii spun că au cheltuieli mari pentru întreţinerea maşinilor:

"Timp de un an – roţile, cauciucurile, sunt cheltuieli. În jur de 1 000-1 500 de euro. Anul trecut au venit şi mi-au propus băieţii să particip, pentru că din Orhei nu este niciun participant".

"Aceste carturi pot atinge o viteză de 120 de kilometri pe oră, iar preţul unei maşini ajunge şi până la 4 000 de euro".

Următoarea etapă a competiţiei va avea loc la Chişinău, pe 1 iunie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu