(VIDEO) Şofer "sărit de pe fix": A ameninţat cu o GRENADĂ poliţistul care a vrut să-i verifice actele

Embed:

Un poliţist a fost ameninţat cu o grenadă de către un şofer. S-a întâmplat astăzi, în jurul orei 11.00, în oraşul Rîşcani.

Ofiţerii Serviciului Poliţie Rutieră au fost sesizaţi de un locuitor al oraşului, care a anunţat că un bărbat ar fi urcat la volanul unui automobil fiind în stare de ebrietate. Oamenii legii au dat repede de şofer, care circula pe una din străzi cu un automobil de model Opel Omega. Conducătorul autovehiculului a refuzat, însă, să oprească. Poliţiştii au reuşit să blocheze şi să stopeze automobilul. În momentul în care ofiţerul Poliţiei Rutiere s-a apropiat şi i-a cerut şoferului să prezinte actele, acesta împreună cu pasagerul au ieşit din maşină, având un comportament violent.

În timp ce ofiţerul a încercat să imobilizeze şoferul, ultimul a scos o grenadă şi a ameninţat că o va pune în funcţiune, dacă îi va fi întocmit un proces verbal. În timp ce ofiţerul de poliţie a scos pistolul din teacă, şoferul i-a transmis grenada pasagerului, care a fugit ca să o ascundă.

Cei doi au fost reţinuţi, în scurt timp, de grupul operativ sesizat de poliţistul ameninţat. La o distanţă de 300 metri a fost depistată şi grenada ascunsă, de tip "RGD 5".

Bărbaţii, unul în vârstă de 33 de ani, iar altul de 21 de ani, au fost reţinuţi pentru 72 de ore. Pe numele lor a fost pornită urmărirea penală, aceştia fiind acuzaţi de ameninţare şi violenţă săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere, tentativă de infracţiune, dar şi de purtare şi păstrare ileagală a armelor şi muniţiilor.

Cei doi au antecedente penale, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă pedeapsă cu până la 20 de ani de închisoare. Poliţia investighează cazul.

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu