(VIDEO) Scandal la Străşeni: Maşină de lux de 400.000 de lei pentru preşedintele de raion şi niciun ban pentru orchestra locală

Embed:

Pe timp de criză, un automobil de lux pentru preşedintele raionului. Consilierii din Străşeni spun că nu mai au bani pentru finanţarea ansamblului folcloric "Inima Codrului", în schimb au decis să-i procure preşedintelui raionului o maşină Şkoda Superb, de aproape jumătate de milion de lei.

Preşedintele raionului Străşeni, Petru Voloşciuc, a intrat în exerciţiul funcţiunii acum 7 luni. El spune că vechea maşină de serviciu se defecta foarte des.

"Da, este cam scumpă, dar ţara noastră nu este atât de săracă, ca să procure lucruri ieftine", a declarat Petru Voloşciuc.

Acesta subliniază faptul că în raionul Străşeni erau două orchestre, iar majoritatea membrilor acestora activau în ambele colective artistice.

Conducătorul orchestrei susţine, că activând în cele două colective artistice, membrii acestora puteau câştiga un ban.

Locuitorii din Străşeni nu sunt încântaţi de decizia consilierilor. Oamenii spun că preşedintele raionului ar putea folosi un automobil mai modest şi nu era cazul ca aleşii locali să renunţe la finanţarea colectivului artistic.

Ansamblul "Inima Cordilor" activează de peste zece ani. Pentru întreţinerea acestuia, din bugetul raional se cheltuiau anual 20 de mii de lei.

Bugetul raionului Străşeni pentru anul 2012 este de 190 de milioane de lei. 13 milioane de lei sunt alocate pentru dezvoltarea culturii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu