(VIDEO) Sărbătoare pentru locuitorii din Dubăsari. "Acest raion este un exemplu de reintegrare a ţării"

Embed:

Aniversarea a 10-a a restabilirii raionului Dubăsari a fost marcată de localnici cu dansuri populare, cântece şi bucate tradiţionale. Deşi nu s-au trecut cu vederea mai multe probleme, printre care şi trecerea prin punctele de control stabilite de administraţia transnistreană, unii politicieni numesc raionul Dubăsari un exemplu de reintegrare

Mai multe colective de artă locale au încins atmosfera.

Localnicii spun că este vorba despre un eveniment important pentru ei. Unii au menţionat că, la 10 ani de la restabilirea raionului Dubăsari, problema cea mare sunt aşa-numitele "puncte de control vamal":

"Simţim mereu această presiune. E foarte greu să mergi permanent cu paşaportul ca să treci aceste "graniţe". Şi atitudinea nu e cea care ar trebui să fie".

"Avem agenţi economici. Astăzi am ieşit să arătăm mărfurile noastre. Aceasta este o sărbătoare de suflet pentru întreg poporul".

Autorităţile raionului spun că oamenii sunt îngrijoraţi, în urma recentelor decizii ale Tiraspolului.

"Foarte mulţi locuitori sunt îngrijoraţi. Aşteptăm unele explicaţii, vrem să auzim şi părerea oficialilor noştri. Suntem categoric împotriva escaladării situaţiei până la un conflict armat".

Potrivit unor politicieni, prezenţi la eveniment, raionul Dubăsari este un exemplu al reintegrării.

"Apreciez mult aportul locuitorilor raionului Dubăsari pentru contribuţia adusă în fiecare zi la reintegrarea Republicii Moldova. Acesta este un lucru deloc uşor. Este important ca rolul poporului să crească în procesul de reintegrare", a declarat liderul PCRM, Vladimir Voronin.

În raionul Dubăsari locuiesc în jur de 34 de mii de oameni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu