(VIDEO) Salvează vieţi cu 700 de lei pe lună. Care este cea mai grea probă pentru un salvamar

Embed:

Veghează oamenii care se aventurează să se scalde prea departe de ţărm. Peste 50 de salvamari şi-au disputat astăzi întâietatea pe plaja de la Ghidighici. Valurile mari, apa rece şi vântul puternic au creat condiţiile perfecte pentru desfăşurarea competiţiei.

Salvamarii au fost supuşi la mai multe probe, printre care şi exerciţiul de simulare a salvării de la înec. Ei spun că trebuie să salveze vieţile oamenilor indiferent de condiţiile meteorologice.

"Oamenii trebuie salvaţi indiferent de-i ploaie sau vânt, vară sau iarnă. Urmează să-l desemnăm pe cel mai bun salvamar. Urmărim cum acesta se descurcă în condiţii extreme şi dacă va putea să acorde ajutorul necesar persoanei care se îneacă", susţine Stanislav Ceaglei, şeful Staţiei de Salvamari "Centru".

La competiţie a participat şi veteranul Serviciului Salvamari, Vladimir Socolov, în vârstă de 70 de ani. În cadrul probelor, el a reuşit să-i depăşească pe colegii săi mai tineri. "Lucrez deja de 40 de ani şi pentru mine nu este nimic dificil. M-am deprins deja. Astea nu sunt valuri. Salvamarul lucrează pe orice vreme", susţine Socolov. 

Deşi au salarii mici, salvamarii spun că nu vor renunţa la profesia lor, deoarece sunt sunt pasionaţi de această meserie. 

"Salvatorul îşi riscă propria viaţă. Trebuie să ştii să rişti şi să aduci un sacrificiu personal. Este un stres enorm când trebuie să scoţi cadavrul unui copil sau al unui om în vârstă care este părintele cuiva. De aceea, nu toţi trec această probă", spune salvatorul Serghei Golic. 

"Când vezi oameni care se află la un pas de moarte, este foarte dificil să-i salvezi", susţine salvamarul Dmitrii Dovganiuc.

În prezent, salariul unui salvamar este de la 700 până la 1.500 de lei. Competiţiile salvamarilor au loc în Moldova al 48-lea an consecutiv.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu