(VIDEO) Reconstrucţie facială fără precedent: Viaţa unui bărbat din ţara Galilor a fost schimbată graţie tehnologiei 3D

Embed:

Viaţa unui bărbat din ţara Galilor a fost schimbată de o nouă tehnologie. Medicii au reuşit să-i facă o reconstrucţie facială fără precedent, cu ajutorul imprimantelor 3D, după ce tânărul a fost desfigurat într-un accident de motocicletă. Chirurgii spun că rezultatul este incomparabil cu altele de până acum.

Stephen are doar 29 de ani, dar un accident de motocicletă din 2012 l-a desfigurat şi i-a schimbat radical viaţa. El a suferit fracturi la nivelul ambilor pomeţi, al maxilarului, al nasului şi al craniului. După patru luni în spital, tânărul a evitat să iasă din casă.

"Înainte de operaţie nu aveam prea mare încredere, pentru că ştiam cum arată faţa mea. Încercam să mă ascund, nu prea ieşeam pe afaraă, nu vroiam să mă vadă cineva, pentru că ştiam că faţa mea nu arată bine", a spus Stephen Power.

Acum, însă, datorită unei tehnologii speciale, Stephen şi-a recăpătat chipul de altă dată. Pentru a-i reda simetria feţei, medicii au fracturat mai întâi pomeţii pacientului, înainte de a folosi implanturi create cu o imprimantă 3D, cu ajutorul unui program virtual special. Chirurgii s-au arătat încântaţi de rezultat, pentru că noua metodă le-a oferit mai multă precizie în lucru.

"Ceea ce face acest caz să fie special este faptul că am folosit modele virtuale 3D şi modele printate 3D în întregul proces. Adică atunci când l-am operat, când am tăiat oasele, când le-am mutat în altă poziţie", a declarat medicul Adrian Sugar.

În prezent, mai multe echipe de medici din Marea Britanie lucrează la această tehnologie, pentru a o perfecţiona şi a o face mai accesibilă pentru pacienţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu