(VIDEO) Proteste violente la Kiev

Embed:

Ciocniri violente între protestatari şi forţele de ordine la Kiev. Peste 2.000 de veterani ai războiului din Afganistan şi persoane care au participat la lichidarea consecinţelor de la Cernobâl au manifestat în faţa Radei Supreme de la Kiev. Oamenii au protestat faţă de micşorarea subvenţiilor şi a pensiilor în schimbul unei tranşe de împrumut de la FMI.

Protestatarii, printre care s-au regăsit şi câteva zeci de mici antreprenori, au împodobit gardul de fier amplasat în jurul Radei Supreme cu dovleci, pentru a-şi arăta respingerea noilor măsuri de austeritate. Bostanul este folosit deseori atunci când cererea în căsătorie a unui bărbat este respinsă, iar astfel manifestanţii şi-au exprimat dezacordul faţă de tăierile îndemnizaţiilor. Mai mult, protestatarii au dărâmat gardul care împrejmuieşte clădirea Parlamentului de la Kiev, iar oamenii legii au intervenit în forţă pentru a dispersa mulţimea.

Fosta republică sovietică încearcă să reducă cheltuielile bugetare sub presiunea finanţatorilor internaţionali, în schimbul unui tranşe de credit în valoare de 15 miliarde de dolari.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu