(VIDEO) Proteste cu ciocniri între manifestanţi şi forţele de ordine la Lisabona

Embed:

Greva generală din Portugalia s-a lăsat cu proteste şi ciocniri între gruprurile de manifestanţi şi forţele de ordine. Manifestanţii au încercat, joi, să forţeze cordonul poliţiştilor pentru a urca pe scările clădirii Parlamentului de la Lisabona. Potrivit presei locale, cel puţin şase persoane au fost reţinute.

Nemulţumiţi de măsurile de austeritate pe care Guvernul portughez de centru-dreapta s-a angajat să le implementeze în scopul redresării economice, oamenii au organizat o grevă generală de 24 de ore care a paralizat întreaga Portugalie. Greva a afectat şcolile, spitalele, traficul aerian şi transportul public. Oamenii spun că au ajuns la sapă de lemn.

Pentru a primi asistenţă financiară de aproape 80 de miliarde de euro din partea Fondului Monetar Internaţional şi a Uniunii Europene, Guvernul portughez şi-a asumat cerinţele creditorilor şi a adoptat, în iunie, un program anticriză. Astfel, se prevede îngheţarea salariilor bugetarilor, creşterea TVA-ului şi a preţurilor în transport, iar în sectorul privat, ziua de lucru ar putea creşte cu până la jumătate de oră.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu