(VIDEO) Protest în loc de sărbătoare: Comuniştii au mărşăluit prin centrul Capitalei

Embed:

Partidul Comuniştilor a organizat, astăzi, un miting şi un marş de protest, deşi administraţia locală nu a eliberat o autorizare în acest sens. Membrii şi simpatizanţii PCRM s-au întâlnit în Piaţa Naţiunilor Unite din faţa sediului central al Academiei de Ştiinţe, unde au aprobat o rezoluţie, după care au mărşăluit spre Teatrul de Operă şi Balet.

Pentru că în Piaţa Marii Adunări Naţionale s-au adunat adepţii sindicatelor, care au sărbătorit Ziua Solidarităţii Oamenilor Muncii, membrii şi simpatizanţii PCRM au fost nevoiţi să rămână în Piaţa Naţiunilor Unite.

În acest an, pe 1 mai, comuniştii nu au sărbătorit, dar au protestat. Ei nu mai insistă asupra dizolvării Parlamentului, deoarece, potrivit lor, indiferent de data la care vor fi organizate, alegerile parlamentare nu vor fi nici libere şi nici corecte. PCRM acuză coaliţia de guvernare nu numai de uzurparea puterii de stat, dar şi de lovitură de stat, şi cere intervenţia organizaţiilor internaţionale.

Totodată, comuniştii nu mai exclud categoric faptul că ar putea să revină în Parlament, după ce au boicotat lucrările timp de câteva luni.

Membrii şi simpatizanţii partidului comuniştilor declară că, au o singură revendicare - demisia actualei guvernări. Iată ce au spus oamenii:

"Am ieşit în stradă, pentru că nu mai suport situaţia actuală şi nedreptatea faţă de cetăţenii acestei ţări".

"Am decis să particip la această acţiune, pentru a spune un "nu" ferm actualei guvernări. Să plece! Ei nu sunt capabili să conducă ţara".

"Demult trebuia să plece de la putere, pentru că au interpretat şi au încălcat toate legile existente".

Potrivit poliţiei, la manifestaţia PCRM au participat aproximativ 3.000 de oameni, în timp ce liderul comuniştilor susţine că numărul acestora a fost cu mult mai mare. Totodată, Voronin a pus la îndoială faptul că sindicaliştii ar fi reuşit să adune, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, mai mulţi membri şi simpatizanţi decât ei.

"Sunt reprezentanţii Congresului, adică 7.200 de reprezentanţi. Referitor la cei care au ieşit în centrul Capitalei, astăzi e sărbătoare şi nu poţi interzice nimănui să iasă în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Cei din piaţă sunt acei muncitori care au mai rămas în toată Moldova, pentru că s-a distrus totul", a declarat Vladimir Voronin.

După ce au adoptat o rezoluţie a acestei întruniri, manifestanţii au mărşăluit spre centrul Capitalei. Potrivit poliţiei, organizatorii nu s-au ţinut de cuvânt şi le-au permis oamenilor să mărşăluiască şi pe sensul opus al străzii. În legătură cu aceasta, MAI intenţionează să aplice sancţiuni. Deocamdată, nu se ştie despre ce sancţiuni este vorba.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu