(VIDEO) Probleme cu soluţii moldoveneşti! Drumurile din Bubuieci, pavate cu un MATERIAL NOCIV

Embed:

Moldovenii s-au obişnuit de mult cu ideea că autorităţilor nu le pasă de problemele lor. Mai ales atunci când rezolvarea necesită cheltuieli pe măsură. Şi cum una dintre cele mai mari probleme din ţara asta sunt drumurile proaste, oamenii găsesc soluţii după priceperea şi posibilităţile lor, care, uneori se dovedesc a fi... nocive.

Este şi cazul locuitorilor unei întovărăşiri din vecinătatea localităţii Bubuieci, care au decis să-şi repare drumul cu materiale din azbest. Doar că nu au ţinut cont că acestea sunt interzise în construcţii, deoarece prezintă pericol pentru sănătate. 

Deşi azbestul reprezintă pericol pentru sănătatea oamenilor, localnicii spun că nu le este frică.

Totuşi, unii locatari au sesizat Inspectoratul Ecologic. Aceştia strâng însă din umeri.

"La noi unii cred că azbestul este materialul de construcţie pe când acesta este foarte toxic. Am vorbit cu Inspectoratul Ecologic Chişinău şi după cum am înţeles cadrul legal nu presupune niciun fel de răspundere atâta timp cât nu este găsit vinovatul", a declarat localnicul Alexandru Guţu.

Angajaţii Inspectoratului de Poliţie din sectorul Ciocana nu cunosc cine a descărcat azbestul în drum.

"Până la moment nu a fost înregistrat niciun caz, nicio petiţie în adresa Poliţiei sau a Primăriei, urmează a ne autosiseza în comun acord cu Primăria Municipiului Chişinău", a spus ofiţerul Inspectoratului de Poliţie Ciocana, Vitalii Gunevoi.

Materialele de construcţie din azbest pot duce la cancer pulmonar. Materialul a fost interzis în Uniunea Europeană acum zece ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu