(VIDEO) Primul tren modernizat în România a fost prezentat OFICIAL

Embed:

Primul tren care a fost modernizat în România a fost prezentat la gară. Ministrul Transporturilor, Anatol Şalaru, prezent la eveniment, a menţionat că începând cu ziua de astăzi acest tren va constitui un etalon pentru celelalte trenuri din Republica Moldova.

"Noi am vrut să asigurăm cele mai bune condiţii pentru cetăţenii ţării noastre. Acest tren înseamnă consum de şase ori mai puţin. Aceasta înseamnă o economie de aproximativ 500 de mii de euro pentru un an întreg. Vom mai aduce încă 14 astfel de trenuri", a declarat ministrul Transporturilor.

Fiecare vagon din tren dispune de toalete moderne, aer condiţionat, spaţii amenajate pentru bagaje şi supraveghere video pe timpul călătoriei. Scaunele sunt echipate cu prize pentru telefoanele mobile şi pentru laptopuri. În timpul călătoriei, pasagerii vor putea utiliza internetul.

Călătorii se vor bucura, însă, de confortul din vagoane abia peste o lună. Asta deoarece trenul va fi testat în această perioadă, pentru a oferi maximă siguranţă călătorilor.

Mai multe detalii la acest subiect aflaţi în jurnalele de Prime Time de la orele 18:00 (în rusă) şi 19:00 (în română) de la Publika TV.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu