(VIDEO) "Preşedintele Federaţiei Internaţionale de judo este implicat în transferul sportivilor moldoveni în Emiratele Arabe"

Embed:

Scandalul în cazul judocanilor continuă! Veaceslav Manolachi l-a făcut vinovat de transferul lui Toma şi a altor cinci luptători în Emirate chiar pe preşedintele Federaţiei Internaţionale, Marius Vizer. Dacă Moldova nu va fi recompensată de arabi, Manolachi a declarat că îi va da în judecată la tribunalele internaţionale. 

"Bine, hai, Toma a fost premiant la Mondiale. Dar cine sunt ceilalţi? Cum au primit ei cetăţenia EAU. Vă închipuiţi cine a fost implicat în plecarea sportivilor din Moldova. Manolachi? Colţa? Nu. Aici a fost un om cu autoritate mare. Care a putut merge la şahul cela şi să-i spună. Ştiţi cine? Vă spun eu. Marius Vizer", a spus preşedintele Federaţiei de judo, Veaceslav Manolachi.

"În urma actelor plecate, legal şi oficial, că sunt valide sau nu, nu ştiu, de la Federaţia din Moldova către cea din Emirate, Federaţia din Emirate ne-a transmis nouă toate documentele. Ea a fost analizată, aprobată şi votată de Comitetul Executiv, ci nu de mine. Apoi s-a efectuat transferul. Cum să influenţez eu sau să duc la capăt o astfel de procedură? Asta este una din cele mai negre utopii pe care pot să le imaginez", a replicat preşedintele Federaţiei Internaţionale de judo, Marius Vizer.

Principalul argument al lui Manolachi este faptul că legislaţia Emiratelor Arabe Unite nu permite naturalizarea, decât în cazul în care persoana a locuit mai mult de 30 de ani pe teritoriul acestui stat sau este de origine arabă.

Preşedintele forului naţional a anunţat că va solicita despăgubiri pentru judocanii plecaţi. "Dumnealor să contribuie, odată ce s-a întâmplat chestia aceasta. Dacă nu, eu voi ridica această întrebare la judecata internaţioanlă din Elveţia. Pentru că semnătura mea a fost falsificată", a spus Manolachi.

Cei şase judocani au plecat din ţară în februarie, iar în aprilie au debutat la Cupa Asiei ca cetăţeni ai Emiratelor Arabe Unite. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu