(VIDEO) Petrecere şi veselie de Ziua Dacilor la Rogojeni. Un sătean nemulţumit că... nu toarnă nimeni

Embed:

Strămoşii noştri daci au fost celebraţi astăzi, 25 septembrie, la Rogojeni, Şoldăneşti. Acolo este în plină desfăşurare un festival folcloric.

Sărbătoarea Dacilor se desfăşoară de câţiva ani, după ce în preajma satului Rogojeni au fost descoperite dovezi că în aceste locuri a existat o aşezare dacică.

"Am găsit nişte cioburi şi în urma expertizei s-a dovedit că au o vechime de 5-6 mii de ani. Acest festival, din iniţiativa prietenilor din România, îl numim Ziua Daciei şi îl organizăm pentru promova turismul în localitatea noastră", a relatat primarul satului, Alexei Burlacu.

Oamenii au rămas mulţumiţi de sărbătoare, doar că unii au avut o mică problemă.

"Sărbătoare normal, dar o bere cine pune? Nu toarnă nimeni, măcar primarul să dea câte o sută de grame", s-a plâns un bărbat.

"Suntem la a şasea ediţie. Pentru noi înseamnă foarte mult această sărbătoare, pentru că ne tragem din daci", a declarat o doamnă.

"Foarte frumoasă şi veselă, de dimineaţă, de la nouă, suntem aici şi petrecem bine... La noi des se fac aşa sărbători. Nu demult am sărbătorit Ziua limbii şi Ziua satului, azi sărbătorim Ziua Dacilor", au relatat alţi locuitori din Rogojeni.

"Scopul acestei festivităţi este reînvierea tradiţiilor strămoşeşti. Noi considerăm că adevăratul tezaur al dacilor a fost şi a rămas omul", a menţionat Mirabela Laur, organizator.

Sărbătoarea va dură până noaptea târziu şi se va încheia cu dansuri populare în centrul satului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu