(VIDEO) Percheziţii la o întreprindere privată din capitală. Poliţiştii au depistat mai multe încălcări GRAVE

Embed:

Percheziţii la o întreprindere privată din capitală, specializată în prepararea şi comercializarea mezelurilor şi produselor din carne. Verificările au fost desfăşurate, în special, la Secţia de producere din oraşul Cricova precum şi la oficiul central situat pe bd. Ştefan cel Mare din Chişinău.

Potrivit poliţiei, administraţia firmei n-a putut prezenta toate actele de origine şi provenienţă a produselor din carne. Mai mult, carnea era transportată fraudulos din regiunea transnistreană sau era procurată de la persoane fizice în lipsa certificatelor veterinar-sanitare şi era păstrată în condiţii insalubre.

În urma verificărilor, poliţiştii au depistat în depozitul firmei peste 6 tone de carne cu termenul de valabilitate expirat în luna august a anului trecut. Din respectiva cantitate de carne urma să fie preparate mezeluri şi diverse produse pentru consum.

Totodată, au fost elucidate grave încălcări şi în contabilitatea firmei. Administraţia n-a argumentat nereflectarea în evidenţă contabilă a 1 000 000 de lei. Astfel, au fost ridicate mai multe documente contabile, înscrieri de ciorne precum şi purtători de informaţii pentru investigaţii suplimentare.

Pe acest caz a fost deschis dosar penal. Pentru astfel de ilegalităţi, legislaţia prevede până la şase ani de închisoare sau o amendă de până la 100 000 lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu