(VIDEO) O studentă din Moldova scrie teza de doctor în Franţa, din bani adunaţi pe Internet

Embed:

Setea de cunoştinţe poate învinge lipsa banilor. O tânără din Moldova, care îşi face doctoratul în Franţa, a reuşit să strângă bani pentru studii, printr-o campanie pe Internet. Olga Ţurcanu a obţinut 6.800 de dolari, de la donatorii care nu au rămas indiferenţi la apelul ei. 

Olga Ţurcanu avea nevoie de bani pentru teza de doctorat, în care şi-a propus să scrie despre limba franceză în Moldova. Doar că taxa era prea mare pentru buzunarul ei.

Aşa că, inspirată de ideea de "crowdfunding", Olga a înregistrat un filmuleţ prin care a încercat să convingă oamenii să doneze bani pentru studiile ei. Efectul a depăşit orice aşteptare, în puţin peste două luni, tânăra a colectat banii necesari. 

"Sunt oameni care cred că această teză va avea o valoare pentru limba franceză dincolo de frontiere. Este o investiţie pe termen lung", spune studenta. 

Acum, Olga susţine că ar putea să-şi mulţumească cei 130 de donatori cu daruri. De exemplu, ar putea trimite câte o înregistrare video, în care cântă la acordeon, celor care i-au oferit câte 50 de dolari şi câte o cutie cu bomboane din Moldova celor care au donat 100 de dolari.

Printre cei care au răspuns apelului de ajutor au fost rude, colegi, prieteni, dar şi mulţi oameni care n-o cunosc pe Olga.

"Crowdfunding" este finanţarea de proiecte şi a unor companii tinere prin apeluri lansate pe Internet pentru colectare de fonduri.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu