(VIDEO) Nantoi: Mă ameninţă cu război în timp ce se află acasă la mine! CUI I-A SPUS ASTA analistul politic

Embed:

Declaraţii taioase au fost făcute în timpul emisiunii Fabrika de la Publika TV. "Îi mulţumesc că mă ameninţă cu război, în timp ce a venit acasă la mine", a declarat analistul politic Oazu Nantoi, după ce politologul rus Aleksandr Dughin a spus că Rusia va folosi forţa în Transnistria, dacă NATO va veni în Moldova.

"Înainte de a spune despre visul euroasiatic, scoateţi trupele militare din Transnistria. Să arate Rusia că nu ne ia drept vasal, ci ca partener de discuţii, că nu trebuie să fim robi în Uniunea Euroasiatică, ci vom fi parteneri cu drepturi egale. Uniunea Euroasiatică înseamnă mult zgomot din nimic. Dacă Uniunea Europeană înseamnă o serie de reguli bine definite, atunci Uniunea Euroasiatică este un balon de săpun. Nu e corect să spui că Uniunea Europeană înseamnă doar homosexualism", a subliniat analistul politic de la Chişinău.

În acelaşi timp, Oazu Nantoi a acuzat Rusia că susţine regimul separatist din estul Republicii Moldova.

"Diferendul transnistrean este un conflict între Republica Moldova şi Federaţia Rusă. Rusia este unicul stat care sfideză cinic suveranitatea Republicii Moldova şi care susţine acest regim falimentar şi xenofob în regiunea de Est a ţării", a mai spus Nantoi.

"Nu ameninţ pe nimeni. Îmi place ospitalitatea moldovenească. Las asta fără comentarii. Îmi plac moldovenii, inclusiv românii, care sunt fraţii moldovenilor. Rusia încearcă să îşi apere sistemul de valori şi economia", a declarat Aleksandr Dughin, care a menţionat spre sfârşitul emisiunii că la fel îşi doreşte ca trupele ruseşti să fie evacuate din Transnistria.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu