(VIDEO) Ministrul de Externe Nicu Popescu nu crede în viitorul guvernului Sandu: Nu am foarte multe motive să cred că vom fi acea oază de stabilitate politică

Embed:

Ministrul de externe Nicu Popescu este de părerea că mandatul guvernului condus de Maia Sandu va fi de scurtă durată. Şeful diplomaţiei de la Chişinău a făcut această declaraţie la o întrevedere cu diaspora din SUA. Întâlnirea a avut loc la sediul Ambasadei Republicii Moldova din Washington. 

"În ultimii 10 ani Republica Moldova a avut şase guverne, dacă nu greşesc. Cred că în următorii 10 ani Moldova va avea tot, mai mult sau mai puţin, şase guverne. Nu am foarte multe motive să cred că noi vom fi acea oază de stabilitate politică, pe care n-o vedem practic în Europa de azi", a declarat Popescu. 

Totodată, ministrul de externe a lăsat să se înţeleagă că alegerile anticipate sunt inevitabile. 

"Care este planul la alegeri anticipate? M-aş mira ca acest guvern să fie excepţional, să dureze 4 ani.", a spus Nicu Popescu.

Declaraţiile ministrului din Guvernul Maiei Sandu sunt într-o contradicţie cu ceea ce a spus, astăzi, şeful statului, Igor Dodon. După Consiliul Republican al PSRM, preşedintele a precizat că sunt toate premizele pentru a crede că alianţa dintre ACUM şi PSRM va exista până la sfârşitul mandatului, adică în următorii patru ani. 

Lasă un comentariu