(VIDEO) Microbuzele de pe linia 178 vor circula, totuşi, pe strada Transnistriei. Şoferii de pe alte rute continuă greva

Embed:

Primăria Chişinău nu cedează în faţa ameninţărilor şoferilor de maxi-taxi care protestează de două zile. Microbuzele de pe linia 178 vor circula pe strada Transnistriei, aşa cum a fost stabilit. Despre aceasta a anunţat viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu, la întâlnirea cu protestatarii. Şoferii sunt nemulţumiţi şi ameninţă că vor protesta în continuare.

"De mâine sunt două sau trei rute, care circulă la Ciocana, care pleacă la Transnistria. Care e motivul să mai puneţi încă 178? Plecăm noi", spune un şofer.

Reprezentanţii Primăriei îi contrazic însă pe transportatori.

"Până în ziua de azi din partea adminsitratorilor rutelor de microbuz nu a parvenit niciun demers ca sa fie asigurat cu transport de călători strada Transnistriei", susţine vicedirectorul Direcţiei Transport Vitalie Butucel.

Şoferii se declară în continuare nemulţumiţi şi spun că vor continua greva.

"Legea este şi direcţia ştie foarte bine, o rută dintre acestea cinci care va merge pe strada Transnistria. Direcţia nu doreşte, pur şi simplu nu doreşte. Au interesele lor ca să-şi pună rutele şi maşinile lor", afirmă un şofer.

Peste 130 de microbuze nu au ieşit pe traseu. Zeci de microbuze de pe linia 113 şi 191 sunt parcate la staţia terminus de pe strada Mihail Sadoveanu. Şoferii spun că nu voi ieşi la muncă până când nu le vor fi îndeplinite condiţiile.

Oamenii au aşteptat microbuzele în staţii, iar unii nici nu ştiau despre greva şoferilor:

"Aştept de vreo 15 minute. Nu ştiu de grevă".

"Deja mă gândesc unde să merg. Nu este comod, deoarece în apropiere este o piaţă şi puteai urca în microbuz. Este greu să mergi cu pungile pline".

Şoferii de pe liniile 113, 169 şi 191 au protestat timp de două zile, fiind nemulţumiţi că autorităţile au permis ca microbuzele de pe o altă linie să circule, parţial, pe aceeaşi porţiune de traseu. Direcţia Transport a avertizat că va rezilia contractele cu administratorii acestor curse. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu