(VIDEO) Maia Sandu îl ACUZĂ pe Igor Dodon de TRĂDARE DE ŢARĂ

ACUM a făcut alianţă cu PSRM şi contrar legii a învestit ieri un Guvern, cu toate acestea, cu doi ani în urmă, lidera PAS, Maia Sandu, îl declara pe Igor Dodon trădător de ţară şi cerut atunci Procuraturii Generale să deschidă un dosar penal cu privire la acţiunile de subminare a statului.

"Îl declarăm pe Igor Dodon trădător de ţară din următoarele motive: se identifică deschis cu interesele Federaţiei Ruse, în loc să promoveze interesele naţionale ale Moldovei. Foloseşte finanţre obscură din afara ţării, din off-shoruri, cât şi din Federaţia Rusă pentru tot felul de activităţi ce au drept scop promovarea imaginii sale, pentru controlarea mass-mediei, pentru concerte și alte evenimente care promovează imaginea PSRM și a Rusiei, pentru coruperea oamenilor, pentru finanțarea propagandei straine pe teritoriul Republicii Moldova, fapte care contravin categoric legislaţiei Republicii Moldova și interesului național.

Promovează deschis soluţii neacceptate de cetăţenii Republicii Moldova împotriva interesului național pentru rezolvarea conflictului din raioanele din stânga Nistrului, prin promovarea anti-constituţională a federalizării şi „transnistrizării” Republicii Moldova; astfel, încalcă Constituţia, jurământul depus, legislaţia naţională și subminează statul Republica Moldova", a declarat Maia Sandu în 2017.

De asemenea, acum doi ani, Maia Sandu a cerut Procuraturii Generale să deschidă un dosar penal cetățeanului Igor Dodon pentru trădare de patrie.

"Un trădător de ţară nu poate avea dreptul să reprezinte interesele oamenilor şi trebuie să răspundă pentru toate acţiunile sale. 

Cerem procurorului general să iniţieze o anchetă cu privire la acţiunile de subminare a statului de către cetăţenaul Dodon Igor, iar parlamentul să decidă punerea sub acuzare a acestuia pentru trădare de patrie", declara acum doi ani Maia Sandu.

Amintim că, astăzi, Asociaţia Obştească "Credinţă Patriei" a depus o sesizare la Procuratura Generală cu privire la acţiunile de trădare de patrie a cetăţeanului Igor Dodon

Pe aceeaşi temă