(VIDEO) Luptătorii de la "Fulger", în acţiune. "Suntem rezistenţi şi pregătiţi pentru orice exerciţiu"

Embed:

Au demonstrat că pot reacţiona rapid şi acţiona hotărât în situaţii excepţionale. Este vorba despre angajații Brigazii cu destinaţie specială "Fulger", care au desfăşurat astăzi aplicaţii la periferia capitalei.

Poliţiştii au simulat o operaţiune de reţinere a deţinuţilor evadaţi din închisoare. Scenariul a prevăzut și salturi de pe un pod. Acțiunea a inclus și un test psihologic. Reprezentanții trupelor cu destinaţie specială au trebuit să se culce sub o blindată.

După un marș forțat pe o distanţă de 15 km, poliţiştii s-au luptat corp la corp și au participat la exerciții de tragere:

"Am obosit un pic. Facem astfel de exerciţii în fiecare zi nu ca să ne placă".

"Toate proble mi-au plăcut, ele dezvoltă toate capacităţile de care avem nevoie" 

"Destul de normal, nimic deosebit, ca în fiecare zi. Suntem rezistenţi şi pregătiţi pentru orice exerciţiu"

La aplicații au participat şi angajatele Brigazii cu Destinaţie Specială "Fulger":

"La fugă, cercul ăsta să îl rezistăm, dar în rest e ok. E foarte interesant fetelor, e foarte interesant să lucrezi în poliţia specială, vă spun sincer"

De la începutul anului, trupele speciale ale poliției au desfășurat 10 aplicații de acest fel. "Pentru noi măsura respectivă este foarte importantă pentru verificarea capacităţii de luptă şi starea psihologică fizică a fiecărui colaborator", spune Ion Ţurcan, comandantul Brigăzii. 

Brigada cu Destinaţie Specială  "Fulger" are 500 de angajaţi. La aplicaţiile de miercuri au participat 350.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu