VIDEO. Intervenţia pompierilor la incendiul de pe Stadionul Republican

Embed:

Incendiu violent la cel mai mare depozit de crengi din Capitală. Grămezile de vreascuri transportate pe Stadionul Republican, după ninsorile abundente din aprilie, au luat foc în această noapte. Peste 80 de pompieri cu 16 autospeciale au intervenit la faţa locului pentru a stinge flăcările. Incendiul a fost localizat după aproximativ trei ore.

Incendiul a izbucnit în jurul orei patru noaptea. Cele patru focare izbucnite au fost localizate de pompieri la ora 07:00. Flăcările au afectat o suprafaţă de 6 000 de metri pătraţi.

"Suprafaţa afectată de incendiu din teritoriul întregului stadion este de 40 la sută din ceea ce a avut de suferit, a ars şi 60 la sută să zicem că fost salvat. Victime sau pătimiţi în urma acestui incendiu nu avem înregistraţi", a spus şeful direcţiei Salvatori şi pompieri, Alexei Lavrienco. 

Deocamdată nu se cunoaşte din ce cauză au pornit flăcările.

"Deja nu mai există risc de extindere a incendiului, întrucât deja s-a dat localizarea. Echipele vor fi pe loc până când se va da lichidarea şi se va monitoriza situaţia. După ce se va da lichidarea totală a incendiului vom vedea şi care au fost pierderile", a declarat ofiţerul de presă al SPCSE, Diana Ţuţu. 

"Motivele la moment nu pot să vi le spun nimic concret, vor lucra specialiştii de la situaţii excepâionale şi vor stabili motivele exacte, asta nu se face într-o zi. Astăzi pe pracursul zilei ne vom convoca într-o şedinţă de lucru cu colegii de la situaţii excepţionale pentru a identifica nişte soluţii şi pentru alte platouri pe care le avem în oraş", a declarat viceprimarul Capitalei, Nistor Grozavu. 

În timpul incendiului a ars şi singurul tocător de lemne de pe Stadionul Republican. Utilajul era închiriat de la un agent economic. Reprezentantul companiei spune că acesta a costat 40 de mii de euro şi speră că va putea fi reparat.

"Din păcate nu a fost asigurat, nu cred că o să cerem despăgubiri pentru că primaria nu are nicio vină", a spus reprezentantul companiei, Florentin Ciuhrii. 

Meteorologii exclud că incendiul a pornit de la sine, din cauza temperaturilor ridicate din aceste zile.

"Avem deocamdată clasa patru, clasa cinci care este cea mai periculoasă nu este încă la moment atinsă şi din acest motiv nu există acest risc de incendiu a vegetaţiei şi cu atât mai mult a crengilor", a declarat meteorologul Natalia Canţer. 

Centrul Capitalei este acum acoperit de nori de fum dens. Ecologiştii spun că din această cauză ar putea fi afectate persoanele care suferă de boli ale sistemului respirator şi cardiacii

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu