VIDEO ÎNGROZITOR! O mamă din Orhei îşi bate cu cruzime copilul. "Metoda ei preferată - cureaua"

Embed:

Un bărbat din Orhei a instalat camere ascunse în propria locuinţă, după ce i-au dispărut mai multe lucruri de preţ. În loc să găsească hoţul, stăpânul casei a văzut şocat cum fiul său de 11 ani este bătut cu o cruzime greu de imaginat, chiar de propria lui mamă. 

Tatăl copilului povesteşte că s-a îngrozit după ce a văzut imaginile filmate de camera ascunsă instalată în locuinţă. Bărbatul nici nu bănuia că soţia sa obişnuieşte să bată copilul cu o astfel de cruzime.

El a arătat imaginile oamenilor legii şi spune că şi ei au rămas şocaţi. În baza plângerii depuse de tatăl băiatului, procuratura a iniţiat o anchetă.

Totuşi, dosarul a fost clasat, pentru că procurorul consideră că tratamentul aplicat copilului de mama sa ar fi o metodă firească de educaţie.

"În urma examinării materialelor acumulate în cadrul procesului penal s-a ajuns la concluzia că lipsesc elementele constitutive ale infracţiunii prin violenţa în familie, fapt care a condus la adoptarea deciziei de a clasa procesul penal, deoarece s-a constatat că copilului nu i s-a adus nici un prejudiciu", a declarat procurorul Ecaterina Balan.

De aceeaşi părere au fost şi asistentul social, dar şi psihologul de la şcoala în care învaţă băiatul. Toţi trei nu au comentat, deocamdată, această situaţie.

"Am instalat camera ca să-mi protejez lucrurile şi bunurile immobile care erau. Însă s-a depistat că soţia, timp îndelungat, maltratează copilul cu cruzime. Ceea ce am văzut eu... este probabil metoda ei preferată - cureaua, la pat, bătut. Două, trei, patru lovituri aplica. A fost bătut şi în cap, se vede. Asistenţii sociali au spus în două cuvinte că: ştiţi, se mai întâmplă. Cred  că se mai întâmplă aşa lucruri, dar nu-i nimic starşnic. Acest lucru nu-i straşnic", a spus tatăl copilului.

"El va intensifica comportamentul agresiv. Pe termen lung va atrage după sine eșecuri, lipsă de realizări și chiar poate duce chiar la comportament delicvent, el poate să dezvolte agresivitate cu alte persoane", porgonzează psohologul Irina Novac.

Mama băiatului a refuzat să comenteze imaginile.


În ultimul timp, tot mai mulţi copii sunt supuşi violenţei, şi de cele mai multe ori, agresorii sunt fie propriii lor părinţi, fie persoane care îi au în grijă. Drept urmare, micuţii ajung să fie internaţi în spital cu traumatisme diverse, sau chiar îşi pierd viaţa din cauza loviturilor primite. 

Un caz cutremurător s-a produs anul trecut, când o fetiţă de numai cinci ani, din Leova, a murit la spital după ce a fost bătută cu bestialitate de propriul tată. La nici o lună de la producerea tragediei, opinia publică a fost şocată din nou după ce s-a aflat că un băieţel de nici doi ani, dintr-un sat din raionul Ialoveni, a ajuns în stare gravă pe patul de spital, în urma bătăilor primite de la propriul tată care apoi s-a sinucis.

Şi tot în 2013, o fetiţă de cinci luni din Bălţi a fost lovită de tatăl ei şi fost internată cu vânătăi pe faţă şi comoţie cerebrală.

O lună mai târziu, alţi trei copii şi mama lor s-au refugiat într-un centru de plasament după ce au fost bătuţi de concubinul femeii.

Iar, la începutul acestei luni, un băiat de doi ani a avut nevoie mai multe zile de îngrijiri medicale în urma agresiunii fizice la care a afost supus de propriul tată.

Datele unui studiu realizat la începutul anului 2014 de UNICEF şi Centrul Naţional de Sănătate Publică arată că peste 70% dintre copiii din Moldova sunt agresaţi fizic şi psihologic de către părinţi. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu