(VIDEO) Incidentele din regiunea transnistreană în care au fost vizaţi poliţişti moldoveni

Embed:

În ultimul timp, în regiunea transnistreană au avut loc mai multe incidente, în care au fost vizaţi poliţişti moldoveni. Aceştia sunt intimidaţi, ca urmare a unor decizii luate de reprezentanţii autoproclamatei regiuni. Iar în luna martie, doi poliţiştii moldoveni au fost agresaţi de militari transnistreni.

Recent, autorităţile locale din Bender au luat decizia de a le interzice poliţiştilor moldoveni să mai patruleze în uniformă în raza oraşului, dar şi în satele Gâsca şi Protiagailovka. Asta pentru menţinerea unei pretinse stabilităţi în oraş. Delegaţia Chişinăului în Comisia Unificată de Control a calificat acţiunea drept una ilegală.

În martie, reprezentanţii Chişinăului în Comisia Unificată de Control au atenţionat că Tiraspolul a instalat ilegal posturi mobile de miliţieni în satul Varniţa, iar doi poliţiştii moldoveni au fost agresaţi de militari transnistreni. Cazul este investigat de membrii comisiei.

De pe 1 aprilie, poliţiştii care locuiesc în Transnistria plătesc pentru utilităţi conform tarifelor stabilite la Chişinău. O decizie în acest sens a fost adoptată de către executivul local de la Tiraspol, la solicitarea liderului regiunii, Evgheni Şevciuk.

Tarifele pentru gaze şi căldură în regiune sunt aproximativ de şase ori mai mici decât pe malul drept al Nistrului. Apa este mai ieftină de 1,5 ori, iar energia electrică - de trei ori. Vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, a declarat că este o decizie unilaterală a Tiraspolului, care nu a fost discutată cu autorităţile de la Chişinău.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu