(VIDEO) Încăierări între poliţişti şi manifestanţi la protestul comuniştilor

Embed:

Membrii şi simpatizanţii Partidului Comuniştilor au protestat, astăzi, faţă de hotărârea Consiliului Coordonator al Audiovizualului de a retrage licenţa de emisie a postului TV NIT. După ce şi-au strigat nemulţumirea în faţa monumentului lui Ştefan cel Mare, manifestanţii au mers la sediul CCA. Deputaţii comunişti califică decizia drept o răfuială politică.

Protestatarii au scandat "Ruşine!" şi "Jos cenzura!". Iată ce au spus oamenii:

"Noi protestăm faţă de închiderea ilegală a singurului post de televiziune de opoziţie din Moldova".

"Pocaznoi, marş afară! Pocaznoi, marş afară!".


Protestul din faţa sedului Consiliului Coordontor al Audiovizualului s-a lăsat cu încăierări între manifestanţi şi forţele de ordine. Asta după ce susţinătorii postului tv au afişat lozinci pe faţada instituţiei şi au vopsit gardul cu roşu.

Poliţiştii au calificat gestul protestatarilor drept un act de huliganism.

"Pe cazul dat o să fie arestat la sectorul centru... dacă fiecare în parte o să murdărească gardul, ce va fi", a declarat Silviu Muşuc, şef al Poliţiei Ordine Publică .

Organizatorii spun că la protest au participat aproape 50 de persoane. De cealaltă parte, poliţiştii afirmă că au fost 25 de oameni.

În opinia preşedintelui Parlamentului, Marian Lupu, cazul postului de televiziune va servi drept o lecţie pentru alte instituţii media.

"Există posturi care, cu regret, nu se ţin de aceste norme, le încalcă şi iată că se ajunge în asemenea situaţii. Este regretabil faptul, poate NIT-ul mai trage concluzii în acest sens şi se conformează rigorilor legii", a punctat Lupu.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu