(VIDEO) Ilan Șor a comentat decizia Curții de Apel Cahul: Magistrații au fost supuși unor presiuni

Embed:

Ilan Şor acuză actuala guvernare că l-a ameninţat atât pe el, cât şi pe membrii familiei sale şi pe colegii de partid. Potrivit lui Şor, se fac presiuni inclusiv prin intermediul instanțelor judecătorești.

El a făcut referire la decizia Curţii de Apel Cahul de ieri de a-l cerceta în stare de arest în unul dintre dosarele ce vizează frauda din sistemul bancar. Şor califică decizia instanţei drept răfuială politică iniţiată de actuala guvernare. 

Ilan Şor, care a plecat din ţară acum mai bine de o lună, a făcut declaraţii pe canalul său de youtube dar nu a precizat unde se află.

"Eram ameninţat cu răfuială fizică şi răfuială juridică, care a avut loc chiar ieri. Din acest motiv am fost nevoit să nu apar la manifestări publice, să nu apar alături de colegii mei în Parlament. Mă ameninţă guvernarea actuală în frunte cu Dodon şi Sandu", a spus ILAN ŞOR, liderul fracţiunii "ŞOR".

Ilan Şor precizează că Maia Sandu şi Igor Dodon încearcă astfel să-l împiedice să spună adevărul atât despre ei, cât și despre oameni din anturajul lor.

"Lui Sandu îi este foarte convenabil ca eu să nu încep să vorbesc. Scopul ei este să îşi acopere fostul şef, Filat. Toţi au văzut în raportul Kroll numele de familie a preşedintelui Parlamentului, doamna Greceanîi", a spus ILAN ŞOR, liderul fracţiunii "ŞOR".

Liderul partidului "ŞOR" a spus că va veni foarte curând cu alte dezvăluiri despre membrii alianţei Kozak.

"Am fost întrebat de multe ori ce a fost în geantă. Voi povesti ce a fost în acea geantă şi foarte curând. Din acest motiv, această juntă, pentru că altfel nu îi pot numi, nu vrea să mă lase să vorbesc. Să vorbesc public, să mă apăr şi să povestesc adevărul despre ei", a spus ILAN ŞOR, liderul fracţiunii "ŞOR".

Solicitată să dea o reacţie, Maia Sandu a răspuns:

"Nu comentez, e o aberație. Sper să-l putem să-l vedem cu toții doar după gratii", a spus MAIA SANDU, prim-ministru.

Iar reprezentaţii Serviciului de presă al preşedintelui Igor Dodon nu au răspuns la telefon pentru comentarii.

Ilan Şor a mai spus că va susține oamenii care vor ieși la mitinguri și proteste față de noua guvernare, iar în curând va anunța care vor fi acțiunile următoare.

Anterior, procurorii au anunţat că Ilan Şor a părăsit ilegal Republica Moldova, fără să treacă nici controlul vamal, nici cel de frontieră. În consecinţă, au pornit un dosar penal pentru traversarea ilegală a frontierei în perioada 14 – 17 iunie.

Ilan Şor a fost condamnat în primă instanţă în 2017 la şapte ani şi şase luni de închisoare, iar magistraţii au decis ca până la pronunţarea unei sentinţe definitive, Şor să fie cercetat sub control judiciar. El a fost acuzat de escrocherie și spălare de bani în unul dintre dosarele ce vizează furtul din sistemul bancar.

loading...

Lasă un comentariu