(VIDEO) Hramul la Bălţi, sărbătorit ca pe timpul URSS

Embed:

Sărbătoare cu iz de 1 mai, astăzi, la Bălţi, când este marcat hramul oraşului. Cu steaguri şi baloane în mâini, angajaţii instituţiilor din municipiu au defilat în coloane prin centrul oraşului. Manifestaţia nu s-a deosebit prea mult de cele organizate pe timpul Uniunii Sovietice, spun participanţii. De cealaltă parte, autorităţile afirmă că nu văd de ce ar trebui să renunţe la tradiţie.

Autorităţile locale spun că, în pofida spiritului sovietic al sărbătorii, oamenii mai ţin încă la aceste tradiţii.

"Ţinând cont de faptul că majoritatea oamenilor ar fi de acord să menţinem tot ce este din tradiţie, nu consider că este necesar ceva de revizuit. Ceva să adaugăm noi, da poftim", a declarat Octavian Mahu, viceprimar al oraşului Bălţi.

Printre participanţii la paradă au fost şi oameni care nu împărtăşesc opinia autorităţilor locale. Iată ce au spus aceştia:

"E la fel ca în Uniunea Sovetică, dar nu mai suntem în acea perioadă. Ceva trebuie să se schimbe."

"Parada este binevenită, este mândria oraşului, se prezintă toate instituţiile care activează în oraş."

"A devenit o tradiţie… parade şi toate concertele, dar fiecare bălţean se aşteaptă la ceva nou. Puţin mai diversificat să fie".

De hramul oraşului a fost oficiat şi un serviciu divin în aer liber. Pentru organizarea evenimentului, autorităţile locale au cheltuit 500 de mii de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu