(VIDEO) Fermierul care ştie să facă bani în Moldova. Obţine cel puţin 60 de tone de fructe la hectar

Embed:

Pentru Victor Revenco, fructele înseamnă bani. Fermierul dispune de o livadă de 90 de hectare, care îi poate asigura anual recolte de sute de tone de fructe, în valoare de milioane de lei. Pentru a-şi feri sursa de venit de pericole, producătorul foloseşte cele mai moderne tehnologii agricole.

"Pe plantaţia de măr altoit avem instalat un sistem de irigare prin picurare. De asemenea, avem o plantaţie de cireş de 12 hectare, pentru care anul acesta am procurat două puşti de sperietoare. În caz de grindină preconizăm să instalăm plasă antigrindină pe un sector de 9 hectare", a relatat fermierul.

"Dacă în livezile obişnuite de pere, pomii sunt plantaţi la o distanţă de trei metri unul de altul, în livadă lui Victor Revenco observăm un interval de doar 50 de centimetri, ceea ce asigură o roadă de cel puţin cinci ori mai mare.

"Preconizăm să obţinem o roadă de cel puţin 60 de tone la hectar. Pe aşa plantaţie, italienii obţin 80-90 de tone la hectar", a spus bărbatul.

Cheltuielile anuale de întreţinere a livezii sunt de peste 600 de mii de lei. Cu toate acestea, fermierul speră să-şi recupereze investiţiile în cel mult trei ani şi chiar să-şi extindă afacerea.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu