(VIDEO) EXCLUSIV: Interviu cu Dmitri Iaroş, liderul "Sectorului de Dreapta" din Ucraina

Embed:

Este dat în căutare generală în Rusia şi prezentat ca un adevărat coşmar pentru populaţia rusofonă din Ucraina, fiind în acelaşi timp şi unul dintre cele mai mediatizate personaje politice ucrainene în presa rusească. Dmitri Iaroş este liderul "Sectorului de dreapta" (Правый Сектор), o organizaţie extremistă ce s-a consacrat în luptele din Maidan, iar recent a fost înregistrată ca o formaţiune politică. 

Iaroş a candidat fără succes la alegerile prezidenţiale din Ucraine acumulând mai puţin de un procent din voturile alegătorilor ucraineni. Echipa noastră l-a întâlnit la Dnepropetrovsk, loc de unde, Iaroş spune că susţine operaţiunile anti-tero ale autorităţilor ucrainene, iar mai mulţi activişti ai formaţiunii sale sunt implicaţi direct în acţiunile militare guvernamentale ale Ucrainei. 

Liderul sectorului de dreapta contrazice toate acuzaţiile care i se aduc, se declară un duşman al Rusiei, ţară care mereu a subminat statul ucrainean, spune că pledează pentru pace şi linişte în ţară, este pentru semnarea acordului de asociere cu UE, însă împotriva aderării la Uniune. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu