(VIDEO) Ex-șef de direcție la MAI face DEZVĂLUIRI: Lista neagră a poliţiştilor incomozi lui Năstase care vor fi demiși. Sunt hărţuiţi şi ameninţaţi

Embed:

Fostul conducător al Direcției Operațiuni Speciale, Valeriu Cojocaru, a făcut dezvăluiri pe pagina sa de Facebook, despre cum sunt supuşi presiunilor poliţiştii de către actuala conducere a Ministerului de Interne.

"Atât conducerea MAI, cât şi cea a IGP, hărţuiesc poliţiştii să aplice presiuni asupra lor ca să dea declaraţii pe fosta conducere a MAI şi IGP, dar şi a altor subdiviziuni, precum că ei le-ar fi dat indicaţii de a se implica în acţiuni de intimidare a partidelor de opoziţie şi să facă acţiuni ilegale. În caz că poliţiştii incomozi lui Năstase nu depun aceste declaraţii, sunt hărţuiţi, presaţi şi ameninţaţi că vor fi pornite cauze penale în privinţa lor şi să fie reţinuţi", a menţionat Valeriu Cojocaru.

Totodată, fostul conducător al Direcției 5 de operațiuni speciale din cadrul MAI a întocmit o listă neagră a șefilor inspectoratelor de poliție teritoriale incomozi ministrului de Interne, Andrei Nastase și care urmează a fi demiși din funcție.

1) Nicolaie Cicariov, şef al IP Botanica;
2) Sergiu Paiu, şef al IP Rîşcani (Chișinău)
3) Ion Belibov, şef al IP Centru;
4) Alexei Grosu, şef al IP Buiucani;
5) Ruslan Saachian, şef al IP Ciocana;
6) Vitalie Jitariuc, şef al IP Vulcaneşti;
7) Igor Vranescu, şef al IP Ungheni;
8) Alexei Vrajitoru, şef al IP Teleneşti;
9) Vasile Banari, şef al IP Sângerei;
10) Vasile Adasan, şef al IP Orhei;
11) Igor Botea, şef al Rezina- deja a demisionat;
12) Oleg Cojocari, şef al IP Bălți;
13) Boris Agachi, şef al IP Râşcani;
14) Viorel Damian, şef al IP Glodeni;
15)Maxim Bernic, şef al IP Drochia; 
16) Ilie Svirnei, şef al IP Donduşeni;
17) Valentin Plesca, şef al IP Briceni;
18) Oleg Chilaru, şef al IP Ocniţa;
19) Dumitru Batog, şef al IP Soroca.

Potrivit spuselor lui Valeriu Cojocaru, acești conducători la indicaţia lui Năstase ar urma să fie demişi de către Gheorghe Balan pentru că nu îi sunt loiali.

"Cu cineva dintre ei deja s-au petrecut aşa zisele discuții profilactice pentru a părăsi funcțiile ocupate de buna voie. Cei care se împotrivesc voinței lui Nastase în timpul apropiat vor fi supuși unui control cu tentă hărţuitoare din partea unei echipe formate din angajați SPIA și alte subdiviziuni.

Totodată, vreau să menționez că o bună parte din conducătorii enumerați în lista de mai sus au activat și in perioada altor guvernări, însă miniștrii din guvernele precedente nu au pus pe tavă interesele politice, dar nivelul de profesionalism și competentă în domeniul combaterii criminalității, mai ales a conducătorilor de veriga mijlocie, în cea mai mare măsură, de ei depinde succesul legat de prevenirea și descoperirea infracțiunilor", a punctat Cojocaru.

Valeriu Cojocaru a venit cu un mesaj către ministrul Năstase: "SPIA domnule Năstase, trebuie să protejeze angajații MAI nu să-i hărțuiască, este foarte important să rețineți acest deziderat".

Mai mult, Cojocaru a solicitat ca Gheorghe Balan să-şi dea demisia din funcția de șef interimar al Poliției Naționale (IGP): "Nu vă implicaţi în acţiunile ilegale şi indicaţiile ilegale ale ministrului Năstase".

Citeşte şi: Năstase cere de la subalterni declarații mincinoase despre fosta conducere a MAI pentru a oferi Rusiei agenții Chișinăului din Transnistria

Solicitat să comenteze informaţiile prezentate de Valeriu Cojocaru, Andrei Năstase a negat totul. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu