(VIDEO) Evadare din penitenciarul de la Goeni, reprimată de soldaţii detaşamentului Pantera

Embed:

Deţinuţii care intenţionează să evadeze din închisori nu au nici o şansă de reuşită. Şi asta deoarece soldaţii detaşamentului cu destinaţie specială "Pantera" sunt pregătiţi să reprime revoltele. În orice caz, ei ne-au convins de acest lucru astăzi, în cadrul unor aplicaţii, desfăşurate în localitatea Goeni.

Potrivit scenariului, la una din închisori are loc o revoltă. Angajaţii penitenciarului solicită ajutorul trupelor speciale. Unii deţinuţi reuşesc să sechestreze persoane şi cer transport pentru a evada. Dar evadarea a eşuat, iar instigatorii au fost reţinuţi.

Soldaţii trupelor speciale, dar si angajaţii sistemului penitenciar, susţin că datorită unui control permanent, astfel de situaţii sunt evitate.

"Forţa fizică se aplică cu condiţia că vor fi cauzate cât mai puţine daune corporale. Mijloacele speciale se aplică numai atâta timp cât va fi nevoie pentru calmarea condamnatului", a menţionatunul dintre angajaţi.

Din acest an, trupele speciale au arme noi. "Din Europa a fost procurat armament în locul celui sovietic pe care îl avem. Noi avem armament din 1936, din timpul revoluţiei", a declarat Veaceslav Cioban, director Departamentul Instituţiilor Penitenciare.

"Noi avem grijă să-i dotăm cu tot ceea de ce ei au nevoie pentru activitate. Or, istoria noastră cunoaşte cazuri când au prins trupele noastre speciale nepregătite şi nu mai vrem să nimerim în astfel de situaţii", a subliniat ministrul Justiţiei, Oleg Efrim.

Ultima dată soldaţii din "Pantera" şi-au demonstrat abilităţile în anul 2004, în penitenciarul nr. 4 din Cricova. Deţinuţii au încercat să fugă şi chiar au rănit un angajat al închisorii. Dezordinile au fost, însă, rapid anihilate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu