(VIDEO) Episcopul Marchel, criticat de mai mulţi preoţi. "Aş zice că e un frate al tovarăşului Rogozin"

Embed:

Episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel, cheamă credincioşii să participe la protestele organizate de un partid din opoziţie. El a lansat apelul în cadrul unei întrevederi cu un grup de tineri, în special, activişti ai partidului respectiv. Îndemnul este criticat de preoţi, care susţin că episcopoul face propagandă politică şi încalcă grav canoanele bisericeşti.

Se pare că predicile lui Isus Hristos nu sunt luate în serios de Episcopul Marchel, care îndeamnă deschis oamenii să participe la proteste antiguvernamentale. Mai mult, ierarhul spune că va fi şi el prezent la miting.

"Fiecare om care se crede creştin, fiecare care îşi face griji pentru copilul său şi ziua de mâine trebuie să vină în Chişinău, pentru a se opune invaziei", a declarat episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel.

Mai mulţi preoţi critică apelul lui Marchel şi spun că feţele bisericeşti nu au dreptul să se implice în politică.

"Eu chiar vreau să-l întreb: ce nu mai ai ce face în biserică, preasfinţite? Gata, toată lumea-i în Rai, sunt mântuiţi şi chiar crezi că numai Partidul Comunist ne poate apăra? Eu încă odată spun: noi nu avem nevoie de apărare de la nimeni", a menţionat parohul Bisericii "Sfântul Dumitru", Pavel Borşevschi.

Înaltului Ierarh din nordul ţării nu-i sunt străine nici unele plăceri lumeşti. Potrivit unei investigaţii, efectuată de către jurnaliştii Publika TV, episcopul locuieşte într-o casă luxoasă din Bălţi, evaluată la peste un milion două sute de mii de lei.

"În afară de biserică, să ştiţi, că m-am convins nu sunt lăsat de Dumnezeu pe acest pământ să am alte ocupaţii, alte afaceri decât biserica", a spus acesta.

Mitropolia Moldovei a refuzat să comenteze acţiunile Episcopului de Bălţi şi Făleşti.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu