(VIDEO) Dezastru ecologic în SUA

Embed:

Un dezastru ecologic s-a produs în statul american Montana. Aproximativ o mie de barili de petrol s-au scurs în râul Yellowstone, după ce o conductă s-a fisurat. Compania care se face vinovată de acest dezastru susţine că scurgerea de petrol nu pune în pericol sănătatea oamenilor, deşi nu a dat publicităţii rezultatele probelor de apă din râu.

Compania ExxonMobil, care deţine conducta de petrol, a mobilizat peste 280 de persoane pentru a curăţa râul Yellowstone, un afluent al râului Missouri. Operaţiunile de curăţare se desfăşoară pe o porţiune de 30 de kilometri, dar au fost întrerupte de creşterea apei. Asta după ce temperaturile ridicate din ultima perioadă au topit zăpezile din munţi. Preşedintele companiei susţine că va face tot ce este necesar pentru a curăţa petrolul.

Anul trecut, Departamentul american pentru Transport a depistat nereguli în privinţa asigurării securităţii conductei de petrol din Montana, iar compania ExxonMobil a fost avertizată din acest motiv.

În 2010, în Golful Mexic s-a produs un dezastru ecologic, după ce o platformă care aparţinea companiei British Petroleum a explodat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu