(VIDEO) Deputaţii din Parlament, la un pas de BĂTAIE GENERALĂ. Diacov: Asta e TERORISM!

Embed:

Legislatorii de la Chişinău au fost la un pas de bătaie generală. S-a întâmplat în cadrul şedinţei de astăzi a Parlamentului.

Mărul discordiei a fost un proiect de lege care prevede sancţiuni pentru străinii care nu-şi înregistrează şederea în Moldova. Deputaţii comunişti s-au arătat nemulţumiţi de această iniţiativă şi au declarat că astfel se va recunoaşte graniţa pe Nistru, iar asta se face la indicaţia Uniunii Europene care vrea să iniţieze un conflict în Transnistria.

Spiritele s-au încins atunci când deputatul comunist Grigore Petrenco a spus că viceministrul Afacerilor Interne Dumitru Ursachi, cel care prezenta proiectul, aberează şi că 150 de mii de transnistreni vor fi nevoiţi să plece din regiune. 

Ursachi a spus că Petrenco îl insultă, iar între timp mai mulţi deputaţi comunişti şi din majoritatea parlamentară au venit în faţa tribunii, fără să ţină cont de rugămintea speakerului Igor Corman care i-a îndemnat să ia loc în sală. Deputatul comunist Grigore Petrenco a discutat aprins cu liberal-democratul Chiril Lucinschi, char în faţa tribunii.

Totodată, preşedintele fracţiunii PD, Dumitru Diacov, i-a acuzat pe comunişti că vor un Parlament nefuncţional. "Ştiu că aţi venit şi data trecută şi data asta cu dispoziţia de a bloca activitatea Parlamentului. Nu e frumos. Se face impresia că opoziţia noastră vrea să apere nu ştiu ce, nu ştiu care cetăţeni. Dar şi statul nostru vrea să cunoască cine intră şi cine iese. Asta e terorism ce se întâmplă acum", a declarat Diacov.

În final, spiritele s-au potolit, iar preşedintele Parlamentului  anunţat pauză de 10 minute.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu