(VIDEO) Deputat ACUM: Am examina o coaliție cu PDM, dar ...

Deputatul ACUM Radu Marian susține că Igor Dodon era factorul de destabilizare a coaliției ACUM-PSRM. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii PUBLIKA REPORT.

"Dodon era factorul de destabilizare a coaliției, deși noi găseam limbă comună cu socialiștii. Anume Dodon încerca prin diferite mișcări să găsească anume subminări în această coaliție. Aveam o colaborare destul de bună cu deputații PSRM, dar ce s-a întâmplat săptămâna aceasta a arătat că anume Igor Dodon dorește să arunce țara în haos, să lase țara fără guvern, să arunce în aer reforma justiției, să oprească bugetul solidarității. Acesta cu siguranță dorea să dea jos guvernul și să-și pună alt guvern, însă nu i-a reușit așa cum a planificat. ", a declarat deputatul ACUM. 

Deputatul susține că neînțelegerile în Alianța ACUM-PSRM au început încă înainte de alegeri, chiar din vară.

"Primele neînțelegeri au apărut atunci când Igor Dodon a început să atace guvernarea. Acesta ataca diverși miniști și era clar că erau diverse probleme. Acesta vroia să curețe instituțiile în patru-cinci luni, și totuși acum, când a văzut că se încep etapele, se opresc schemele și am anunțat acest buget al solidarității, Dodon și-a dat seama că este în pericol și a început ofensiva. Noi încă suntem dispuși să discutăm cu deputații PSRM, dar factorul destabilizator trebuie să dispară, să oprească atacurile și să dispară. Dacă pe el îl interesează societatea și nu vrea să o arunce în haos înainte de sezonul rece, atunci ar trebui să se gândească", a mai spus Radu Marian. 

Deputatul a vorbit şi despre crearea unei majorităţi parlamentare cu PDM.

"Păcat că PDM a votat ieri și a susținut această idee. Nu era nicio surpriză, dar există o mare parte din deputați care cu siguranță nu erau de acord cu demiterea Guvernului. Toți au votat, și dacă ar fi votat altfel probabil canalele de comunicarea aveau să fie mai intense.", a explicat Marian. 

 

loading...

Lasă un comentariu